Annons

Twitter-aktien lyfter efter rapport

Ekonomi • Publicerad 26 juli 2019
Marknaden tar intryck av oväntat många dagliga Twitteranvändare under andra kvartalet. Arkivbild
Marknaden tar intryck av oväntat många dagliga Twitteranvändare under andra kvartalet. ArkivbildFoto: Richard Drew AP/TT

Det sociala nätverket Twitter redovisar en oväntat stark kvartalsrapport för årets andra kvartal. Aktien stiger i den elektroniska förhandeln inför det att börserna öppnar på Wall Street.

Det som gör mest intryck på marknaden är att aktiva Twitter-användare per dag ökar till 139 miljoner konton, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 135 miljoner enligt Refinitiv.

Annons

Vinsten för andra kvartalet lyfte till 1,1 miljarder dollar, upp från 100 miljoner ett år tidigare. Resultatet stärktes av en skatteåterbäring på över en miljard dollar med koppling till omstruktureringar.

Omsättningen steg till 841 miljoner dollar, upp med 18 procent jämfört med andra kvartalet ett år tidigare. Även detta var mer än väntat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons