Annons

Två fick livshotande skador efter skott vid krog

Brott • Publicerad 9 november 2019
Två personer vårdas med livshotande skador efter en skottlossning i Malmö.
Två personer vårdas med livshotande skador efter en skottlossning i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer, en av dem en tonårig pojke, vårdas med livshotande skador efter en skottlossning på en restaurang i Malmö.

Polisen fick larm om en skottskadad person utanför restaurangen på Möllevångstorget, och platsen spärrades av för att ambulansen skulle kunna ta sig fram.

Annons

– Det är en väldigt publik plats med många människor i omlopp. Under tiden som vi är där och försöker få en klar bild av vad som har hänt får vi larm om ytterligare en skottskadad person, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Den personen kom till akutmottagningen i en privat bil.

– Det är för tidigt att säga om de två har ett samband med varandra, men händelserna har skett väldigt nära i tid, säger Katarina Rusin.

Enligt Region Skåne rör det sig om två personer av manligt kön, den ene i åldern 15-18 år. Den andres ålder är okänd.

Larmet om skottlossningen kom vid 21-tiden på lördagen, minuter efter en kraftig explosion bara två kilometer därifrån. Det är fortfarande oklart om händelserna har något samband. Delar av akuten har spärrats av för att säkerställa arbetsmiljön för personalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons