Annons

Två häktade efter begäran från dansk polis

Brott • Publicerad 12 november 2019
Två män har häktats vid Göteborgs tingsrätt på begäran av danska polis. Arkivbild.
Två män har häktats vid Göteborgs tingsrätt på begäran av danska polis. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg

Två män har häktats vid Göteborgs tingsrätt på begäran av danska polis. Vilket brott männen är misstänkta för i Danmark vill åklagaren inte säga. Men uppgifter från Danmark gör gällande att det rör sig om grov internationell brottslighet.

– Det var väntat. Huvudregeln i den här typen av ärenden är att man ska vara häktad i avvaktan på att man ska överlämnas till ett annat land för lagföring, säger åklagaren Mats Sällström till SVT Väst.

Annons

Det var i lördags som dansk och svensk polis genomförde gemensamma tillslag i en dansk utredning. I Danmark greps tre personer. Samtidigt greps tre personer vid en razzia i Göteborg. En av männen släpptes dock kort efter gripandet.

De två männen har begärts utlämnade av dansk polis. Båda männen nekar till brott. En av männen godkänner att han överlämnas till Danmark.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons