Annons

Tre häktade för dödsskott i Vällingby

Tre män har häktats i utredningen om dödsskjutningen av en kvinna i 18-årsåldern i Vällingby i nordvästra Stockholm i augusti.
Brott • Publicerad 6 november 2019
Två personer har gripits misstänkta för dödsskjutningen av en ung kvinna i Vällingby i nordvästra Stockholm. Arkivbild.
Två personer har gripits misstänkta för dödsskjutningen av en ung kvinna i Vällingby i nordvästra Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två av männen – 22 och 29 år gamla – misstänks för själva mordet i Råcksta i Vällingby den 28 augusti liksom för mordförsöket på kvinnans make vid samma tillfälle.

En av dem, 22-åringen, är även misstänkt för försök till mord på maken den 8 september, den gången i Nacka öster om Stockholm. Vid det tillfället skadades två män som inte hade med saken att göra av förlupna kulor.

Annons

De två misstänkta männen anhölls den 4 respektive den 5 november efter att tidigare ha anhållits i sin frånvaro, enligt häktningsframställan i Solna tingsrätt.

Även en 38-årig man som anhölls den 4 november och som misstänkt för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott häktades på onsdagen.

– Alla tre har häktats på sannolika skäl misstänkta, säger åklagare Maria Hävermark enligt Aftonbladet.

Kvinnan sköts ihjäl i sin bostad när flera skott avlossades.

Polisen misstänker att målet vid båda mordförsöken var den tungt kriminellt belastade maken. Han klarade sig från att skadas vid båda tillfällena, enligt Expressen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons