Annons
Nyheter

Två års fängelse för våldtäkt i Malmö

Brott • Publicerad 7 april 2020
Två års fängelse blir påföljden för en man som döms av Malmö tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Arkivbild.
Två års fängelse blir påföljden för en man som döms av Malmö tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

En man i 25-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Han ska även betala 110 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

De båda hade tidigare varit i ett förhållande under några månader samma år, men vid tillfället för våldtäkten var de inte ett par. Efter en utekväll med några vänner vaknade kvinnan av att mannen våldtog henne efter att han tagit sig in i kvinnans bostad utan hennes vetskap.

Annons

Det dröjde cirka nio månader innan hon gjorde en polisanmälan, men Malmö tingsrätt anser att det finns rimliga förklaringar till varför anmälan dröjde.

Hon har själv beskrivit det som att hon förstod att hon blivit utsatt för en våldtäkt först efter att hon pratat med vänner om händelsen samt att hon tidigare haft negativa erfarenheter av kontakter med polisen, enligt domen.

Rätten anser att hennes berättelse om våldtäkten är trovärdig och att beskrivningen får stöd av vittnesuppgifter. Det finns samtidigt motsägelser i den åtalades beskrivning av vad som hänt, uppger rätten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons