Annons

Man släppt efter explosionen i Landvetter

Brott • Publicerad 2 november 2019
En man är fortsatt anhållen efter detonationen vid ett garage i Landvetter utanför Göteborg, samtidigt som en man har släppts.
En man är fortsatt anhållen efter detonationen vid ett garage i Landvetter utanför Göteborg, samtidigt som en man har släppts.Foto: Adam Ihse/TT

En man som tidigare varit anhållen för den kraftiga explosionen i Landvetter utanför Göteborg på fredagen har släppts på fri fot, skriver Göteborgs-Posten.

– Han är fortfarande misstänkt men det finns inte längre skäl att hålla honom anhållen, säger kammaråklagare Stina Lundqvist till tidningen.

Annons

Ytterligare en person, en man i 40-årsåldern, är fortsatt anhållen, skriver GP.

Misstankarna gäller grov allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord, enligt polisen.

Männen greps på fredagskvällen. Även en bil är tagen i beslag för teknisk undersökning. Polisen utesluter inte att fler frihetsberövanden kan bli aktuella. I övrigt vill man inte kommentera utredningen.

Flera bilar förstördes i explosionen. Polisen misstänker att händelsen har kopplingar till kriminell verksamhet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons