Annons

Två aktivister mördade i Indonesien

Indonesien • Publicerad 4 november 2019
Två aktivister som medlade i en marktvist mellan ett palmoljeföretag och lokalbefolkningen har mördats på Sumatra i Indonesien.
Två aktivister som medlade i en marktvist mellan ett palmoljeföretag och lokalbefolkningen har mördats på Sumatra i Indonesien.Foto: 

Två aktivister som medlade i en marktvist mellan ett palmoljeföretag och lokalbefolkningen har mördats i Indonesien. Kropparna hittades nära en palmplantage i Labuhan Batu-området på norra Sumatra och båda hade svåra knivskador.

En lokal polischef säger till tidningen Jakarta Post att utredarna funnit indikationer som tyder på att morden har med de bådas aktivism att göra.

Annons

De jobbade tidigare som journalister på en lokal nyhetsportal men övergick till egen verksamhet för ett par år sedan. Under senare tid har de två bland annat försökt övertyga myndigheterna om att ortsbor ska få arbeta på omtvistad mark.

Sex personer har förhörts i utredningen men ingen misstänkt har ännu pekats ut, enligt polisen.

Indonesien rankas som 124 av 180 länder i organisationen Reportrar utan gränsers lista över pressfrihet i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons