Annons

Tv-serien "Peaky blinders" blir festival

Nöje • Publicerad 3 augusti 2019
Cillian Murphy spelar huvudrollen i "Peaky blinders" som nu blir festival.
Cillian Murphy spelar huvudrollen i "Peaky blinders" som nu blir festival.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Den första officiella "Peaky blinders"-festivalen arrangeras i Birmingham den 14–15 september, skriver .

Omkring 200 skådespelare ska återskapa "Peaky blinders"-scener på historiska platser i stadsdelen Digbeth, där den populära dramaserien utspelar sig.

Annons

Dessutom kommer det att bli modevisning, dansföreställning och liveframträdanden från en rad artister. Däribland The Streets, Primal Scream, Nadine Shah och Anna Calvi, som ligger bakom ljudspåret till seriens kommande femte säsong.

"Peaky blinders" utspelar sig på 1920-talet och handlar om gangsterfamiljen Shelby och dess ledare: Den vackre men plågade och hänsynslöse Tommy (Cillian Murphy).

En icke-sanktionerad "Peaky blinders"-festival arrangerades i Birmingham redan förra året. Den fick dock hård kritik av flera besökare för att ha varit dåligt organiserad, och serieskaparna tar nu saken i egna händer.

"Jag ville arrangera en festival som var godkänd av oss, inte för att kommentera någon annans försök", säger Steven Knight diplomatiskt till BBC.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons