Annons

Tusentals islamister i protest mot ledare

Gatorna i Islamabad fylldes på fredagen av islamister som kräver premiärministerns avgång.
Pakistanska säkerhetsstyrkor försökte blockera vägar in till staden med containrar men demonstranterna strömmade ändå in i staden.
Pakistan • Publicerad 1 november 2019
Anhängare till islamistpartiet Jamaat-e-Islami demonstrerar i Islamabad, Pakistan.
Anhängare till islamistpartiet Jamaat-e-Islami demonstrerar i Islamabad, Pakistan.Foto: Anjum Naveed

Demonstrationen under namnet Azadi-marschen (Frihetsmarschen) leds av premiärminister Imran Khans rival Maulana Fazlur Rehman, som leder islamistpartiet Jamaat-e-Islami.

Demonstrationen har samlat tusentals islamister och protesten är den första stora utmaningen för Imran Khan och landets ledning som kämpar mot ett allmänt missnöje över en vacklande ekonomi och en tvåsiffrig inflation.

Annons

– Vi måste få bort dem från makten, säger demonstranten Anas Khan.

Under fredagen håller Maulana Fazlur Rehman en gudstjänst i Islamabad och fler oppositionsledare väntas delta. Hur länge demonstranterna har tänkt stanna i Islamabad är dock fortfarande oklart.

Inför protesten har flera personer på sociala medier kritiserat Maulana Fazlur Rehman för att förbjuda kvinnor från att delta. Det finns också spridda rapporter om att kvinnliga journalister hindrats från att bevaka marschen.

Journalisten Shiffa Z Yousafzai beskriver hur hon omringades av flera män som sade åt henne att kvinnor inte fick vara där och att hon skulle gå sin väg.

"Vi var tvungna att gå därifrån"; twittrar hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons