Annons

Tusentals bilägare köar efter hagelstormen

Hagel • Publicerad 11 juli 2019
Många bilar har fått plåtskador efter att de skadats vid hagelstormen. Arkivbild.
Många bilar har fått plåtskador efter att de skadats vid hagelstormen. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Tusentals bilägare står i kö för att skadebesiktiga eller reparera sina fordon efter det kraftiga hagelovädret i Lidköping för tre veckor sedan. har ringt runt till bilfirmor och verkstäder och kommit fram till att det rör sig om cirka 2 700 bilar som köar i kommunen.

Hos en av bilfirmorna som tidningen har träffat är det fullbokat till november – över 700 kunder väntar på att få sin bil reparerad.

Annons

– Det är synd om dem som bara har halvförsäkring – då har man ingen täckning alls. Jag pratade precis med en kund som haft sin bil i tre år med nybilsgaranti men som glömt att helförsäkra efter det, säger Joakim Svensson, servicemarknadschef hos Lidbil, till tidningen.

Haglen var i golfbollsstorlek på sina håll och många bilar fick omfattande skador, främst bucklor och förstörda tak. En del husägare fick även sina fönster, takfönster och källarfönster sönderslagna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons