Annons

Turkisk tv bojkottar landets NBA-stjärna

Basket • Publicerad 14 maj 2019
Turkiska basketfans har svårt att följa landets NBA-stjärna Enes Kanter, center i Portland Trail Blazers, under slutspelet. Här ses han under en av kvartsfinalmatcherna mot Denver Nuggets.
Turkiska basketfans har svårt att följa landets NBA-stjärna Enes Kanter, center i Portland Trail Blazers, under slutspelet. Här ses han under en av kvartsfinalmatcherna mot Denver Nuggets.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Enes Kanter är en av Turkiets största basketstjärnor och har hjälpt Portland Trail Blazers till semifinal i NBA-slutspelet. Men fans i hemlandet kan inte följa 26-åringens titeljakt. S Sport, som äger rättigheterna till NBA-matcher i Turkiet, kommer för första gången att bara sända den ena semifinalen, trots att Portland möter de senaste årens gigant Golden State Warriors.

– Jag kan med säkerhet säga att vi inte kommer att sända Warriors–Blazers. Och om Portland tar sig till final så kommer vi inte att sända den heller. Det handlar inte om oss, men det är som det är, säger Omer Sarac, kommentator på S Sport.

Enes Kanter är uttalad motståndare till Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som han har kallat för diktator. Turkiska åklagare har utfärdat en internationell häktningsorder för NBA-spelaren, som anklagas för att ha haft samröre med Fethullah Gülen, som Erdogan anser låg bakom statskuppsförsöket i Turkiet 2016. Kanter fick också sitt turkiska pass indraget för två år sedan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons