Annons

Tungt ras för Norén: "Otroligt irriterande"

Alex Norén har inte längre segervittring i Turkiet.
Storspelet var som bortblåst när den svenska golfstjärnan rasade till 25:e plats.
Golf • Publicerad 9 november 2019
Alex Norén hade en tung tredje runda i Turkiet. Arkivbild.
Alex Norén hade en tung tredje runda i Turkiet. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Under de två första dagarna i Antalya bjöd Alex Norén på årets bästa spel och låg som bäst tolv slag under par, innan en avslutande bogey på andra rundan gjorde att han tappade ledningen och låg delad tvåa inför helgen.

Förhoppningar fanns om en efterlängtad topplacering, men i stället kom det stora raset.

Annons

Eländet började så smått redan på fjärde hålet, när Norén puttade för eagle men gick därifrån med par efter att ha missat en mycket kort birdieputt. På sexan slog svensken bollen i vattnet, tvingades droppa och noterades för en dubbelbogey.

"Bara besviken"

Första birdien dröjde till hål 13, men då hade Alex Norén redan hunnit med bogeys på nian och tolvan och distanserat sig rejält från toppstriden. Efter ytterligare en birdie på 18:e slutade han dagen på 74 slag, vilket kan jämföras med 66 respektive 67 på de två första rundorna.

Efteråt menade Norén att spelet till en början var helt okej, men att han senare under rundan började tvivla mer på sig själv.

– De två första dagarna litade jag på allting och bara spelade ut, säger han till Viaplay.

– Jag hade dålig inställning och är bara besviken på mig själv.

Kinhult bäste svensk

Norén är inte längre bäste svensk i den penningstinna Europatourtävlingen, där vinnaren får en saftig prischeck på två miljoner dollar (drygt 19 miljoner kronor). Marcus Kinhult är tio under par och på delad 17:e plats, ett slag före Norén efter rundorna 70–68–68. På tre dagar har Kinhult gjort hela 18 birdies och en eagle, men han har samtidigt tappat en hel del slag.

– En bra score i morgon hade varit skönt och väldigt värdefullt. Att få ihop ett riktigt bra varv och kanske ta bort några av misstagen som har hållit borta de låga scorerna än så länge, säger talangen till Viaplay.

Österrikaren Matthias Schwab har drygat ut sin ledning och är 18 under par – tre före en jagande kvintett där amerikanen Patrick Reed är det tyngsta namnet.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons