Annons

Trumps El Paso-besök möts av kritik

President Donald Trump åker på onsdagen till El Paso, platsen för ett av helgens blodiga skottdåd i USA.
Beskedet har redan väckt ilska hos Trumpkritiker.
USA • Publicerad 6 augusti 2019
En minnesplats för offren i El Paso, Texas.
En minnesplats för offren i El Paso, Texas.Foto: Lola Gomez/AP/TT

Besöket offentliggjordes av Dee Margo, El Pasos borgmästare, som sade att det är "hans skyldighet" att välkomna Trump trots parternas oenighet gällande presidentens tidigare kritik mot staden.

– Jag kommer att fortsätta att ifrågasätta varje skadligt och felaktigt uttalande om El Paso. Vi kommer inte att tillåta någon att beskriva El Paso på ett sätt som inte stämmer överens med vår historia och våra värderingar, sade Dee Margo under en pressträff.

Annons

Margo sade också att han kommer att be Trump om resurser för att staden ska kunna hantera efterdyningarna av den traumatiska händelsen.

"Borde inte komma hit"

Dådet i Texas, där 22 personer dödades, utreds som ett hatbrott. Enligt amerikansk polis var sju av de dödade mexikaner och en från Tyskland. Myndigheter i Mexiko uppger att åtta mexikaner föll offer i attacken.

Den misstänkte skytten, 21-årige Patrick Crusius, riskerar dödsstraff.

Det planerade presidentbesöket i El Paso har redan väckt reaktioner – inte minst hos demokraten, presidentaspiranten och El Paso-bon Beto O'Rourke.

"Presidenten, som bidrog till att skapa hatet som gjorde lördagens tragedi möjlig, borde inte komma till El Paso", skriver O'Rourke på Twitter.

"Det finns ingen plats för honom här", fortsätter han.

Besöker även Ohio

Donald Trump har fördömt helgens masskjutningar.

I det andra stora dådet i helgen, i Dayton i Ohio i lördags, sköt en 24-årig gärningsman ihjäl nio personer innan han dödades av polis. Enligt polisen finns det inget som tyder på att den masskjutningen ska ha något rasistiskt motiv.

Trump kommer även att besöka Dayton, bekräftar Vita huset för .

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons