Annons

Tre fyraåringar hittade döda i låst bil

Frankrike/Mayotte • Publicerad 12 december 2019
Foto: 

Tre fyraåringar har hittats döda i en trasig bil som stått parkerad vid en vägkant på det franska territoriet Mayottes huvudö i Indiska oceanen.

Barnen lekte ute på gatan i det lilla samhället Combani när de försvann, i onsdags morse. Föräldrarna larmade polisen efter att ha letat efter barnen under flera timmar.

Annons

Polisen konstaterar att bilens barnlås var aktiverat vilket gjorde att barnen inte kunde ta sig ut. Fordonets tonade rutor innebar också att det var svårt att upptäcka dem för förbipasserande.

Det är oklart hur barnen hamnade i bilen och dödsorsaken har ännu inte kunnat fastställas. Men polisen misstänker att de dött av uttorkning. Vädret är just nu varmare än normalt på Mayotte, med temperaturer på runt 35 grader.

Ögruppen ligger i den komoriska arkipelagen mellan Madagaskar och Moçambique. Sedan 2011 har Mayotte status som utomeuropeiskt departement inom Frankrike och ingår från 2014 i EU:s tullområde.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons