Annons

Misstänkta för skjutningen i Rågsved släppta

Brott • Publicerad 3 december 2019
Tre personer misstänkta för inblandning i skjutning i Rågsved i fredags, har släppts. Arkivbild.
Tre personer misstänkta för inblandning i skjutning i Rågsved i fredags, har släppts. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre personer, misstänkta för att ha varit inblandade i skjutningen i Rågsved i södra Stockholm, har släppts på fri fot av tingsrätten. I skjutningen, som inträffade i närheten av Rågsveds centrum under fredagen, skadades två personer allvarligt.

– Jag kan inte svara för hur tingsrätten har resonerat men två stycken var unga och där tyckte man inte att häktningsskälen var starka nog och för en person har inte häktningsskälen räckt helt enkelt, säger kammaråklagare Lisa dos Santos till TT.

Annons

Tidigare under dagen begärdes de tre personerna häktade och de betraktas som fortsatt misstänkta. Två av dem är under arton år och misstänks för grovt vapenbrott. Den tredje är 22 år och misstänks för medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi får ta ställning till om vi ska klaga på de här besluten, säger Lisa dos Santos.

Tidigare har sju personer suttit anhållna men fyra av dem släpptes tidigare. Om de fortfarande är misstänkta är oklart, enligt åklagaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons