Annons

Tre åtalas för rånmord i Göteborg

Brott • Publicerad 12 november 2019
Polisen på plats vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg, morgonen efter rånet som slutade med en 18-årings död i somras.
Polisen på plats vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg, morgonen efter rånet som slutade med en 18-årings död i somras.Foto: Adam Ihse/TT

Den 18-årige mannen och hans kompis blev attackerade och rånade på bland annat sina mobiltelefoner. När de senare försökte fly blev 18-åringen svårt knivskuren i bröstkorgen och avled senare på sjukhus.

Nu åtalas tre personer misstänkta för mord efter händelsen, som inträffade vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg i juli i år.

De misstänka, två män i 20-årsåldern och flicka i övre tonåren, åtalas även för bland annat grovt rån och övergrepp i rättssak. Enligt åtalet erkänner de båda männen rånet, men nekar i övrigt till brott. Flickan nekar helt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons