Annons

Torrt och varmt aprilväder

Väder • Publicerad 2 maj 2019
Påskhelgen bjöd på solsken i stora delar av landet. Här en bild från Sundspromenaden i Malmö på annandag påsk.
Påskhelgen bjöd på solsken i stora delar av landet. Här en bild från Sundspromenaden i Malmö på annandag påsk.Foto: Johan Nilsson/TT

Torrt, varmt och soligt. Så sammanfattar SMHI aprilvädret.

Men även om det har varit en varmare aprilmånad än normal så handlar det inte, med undantag för vissa orter, om rekordvärme eftersom en kall period i första halvan av månaden drar ner genomsnittstemperaturen.

Månadens varmaste dygn uppmättes i Ullared i Halland den 26 april med 26,4 grader. Och den 17 april kom den meteorologiska sommaren till landet då Örebro flygplats blev först med en dygnsmedeltemperatur över tio grader fem dygn i sträck. Den meteorologiska sommaren nådde även större delar av Götaland och Svealand under påskhelgen. Och lokalt i Storsjöområdet i Jämtland kom den meteorologiska sommaren den 23 april, vilket är extremt tidigt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons