Annons

Tokyo accepterar motvilligt maratonflytt

Olympiskt • Publicerad 1 november 2019
Tokyos borgmästare Yuriko Koike går motvilligt med på att maraton- och gångtävlingarna under OS nästa år flyttas till Sapporo.
Tokyos borgmästare Yuriko Koike går motvilligt med på att maraton- och gångtävlingarna under OS nästa år flyttas till Sapporo.Foto: Kyodo/AP/TT

Tokyo går motvilligt med på att flytta maraton- och gångtävlingarna under OS nästa år från den japanska huvudstaden norrut till Sapporo.

– Vi kan inte hålla med Internationella olympiska kommittén (IOK), men vi kommer inte att motarbeta deras beslut, då det är IOK som har sista ordet i frågan, säger Tokyos borgmästare Yuriko Koike och tillägger.

Annons

– Med andra ord är det ett beslut utan samförstånd.

Anledningen till att tävlingarna flyttas är för att idrottarna ska slippa hettan och luftfuktigheten som väntas under OS. Som exempel har IOK tagit friidrotts-VM i Doha, då många tvingades avbryta maraton- och gångloppen på grund av värmen – trots att loppen avgjordes mitt i natten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons