GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tillslag mot olaglig trafikskola i Örebro

Två personer misstänks för ekobrott efter ett tillslag mot en olaglig trafikskola i Örebro. Arkivbild.
Två personer misstänks för ekobrott efter ett tillslag mot en olaglig trafikskola i Örebro. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två personer anhölls i veckan efter ett tillslag mot en olaglig trafikskola i Örebro. De misstänkts för en rad ekonomiska brott.

– Det är en person i synnerhet som kan misstänkas för skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt, säger Catharina Linné, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till .

Skolan uppges ha bedrivit sin verksamhet under några års tid, och myndigheterna arbetar nu med att ta reda på hur många kunder de haft. De två anhållna har släppts på fri fot.

I maj i fjol visade en kartläggning av Sveriges trafikutbildares riksförbund att över 80 procent av förbundets medlemmar sett illegal trafikskoleverksamhet på sin ort.

I samband med det avslöjandet skrev infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) i ett mejl till TT att regeringen tillsatt en bred översyn av hela förarutbildningssystemet.

Läs mer