Annons

Tiger Woods: Känner att jag kan vinna

Upprepade problem med ryggen, negativa rubriker om ett stökigt privatliv och... ja, vem trodde att han skulle nå världseliten igen?
Tiger Woods, 43, är inte den vinstmaskin han en gång var, men ingen vågar räkna bort honom inför US Masters.
Golf • Publicerad 10 april 2019
Tiger Woods träningsputtar inför sin 22:a start i US Masters.
Tiger Woods träningsputtar inför sin 22:a start i US Masters.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

De golfentusiaster som hade turen att få köpa en biljett (ansökningstiden gick ut den 1 juni förra året) betalar motsvarade 750 kronor för att komma in på Augusta National Golf Club – och det innan årets första major bjudit på sitt första utslag.

Att se spelarna slå på rangen, träna puttar eller gå ett varv på banan lockar tiotusentals åskådare.

Har kvar sin aura

Annons

Woods har, trots några riktigt svåra år, inte förlorat sin aura, sin dragningskraft. Det är kring honom publiken i stor utsträckning flockas, som i måndags när han spelade nio hål med Fred Couples och Justin Thomas.

De fyra ryggoperationerna, hans beslutsamma kamp för att återvinna något av kapaciteten när han dominerade proffsgolfen, det är sånt som väcker sympatier.

Och han är en vinnare igen.

Segern i East Lake i september var den 80:e i karriären på PGA-touren och den första på över fem år. Han var dessutom tvåa i PGA-mästerskapen och i British Open i somras nosade han på segern.

Det har gått 14 år sedan han vann sin fjärde och senaste US Masters. Förra året fick han ett varmt välkommen tillbaka efter två års frånvaro.

Ses som utmanare

Inför sin 22:a start ses Woods som en utmanare.

– Jag försöker fortfarande bli bättre och jag försöker fortfarande att vinna tävlingar. När jag vann i East Lake fick jag en bekräftelse på att jag kan vinna. Du måste göra det först för att på djupet inse att du kan. Efter allt jag gått igenom var det stort att toppa säsongen med att göra det, säger han.

Woods tog en tur till Augusta redan i förra veckan för att på nytt bekanta sig med den bana han känner så väl. Han inledde med att treputta men briljerade sedan och skrev in 65 slag på scorekortet.

Det är sånt som får en och annan sentimentalt lagd att hoppas på en femte grön kavaj för Woods.

Själv sticker han ut hakan.

Annons

– Jag känner att jag kan vinna. Jag har visat att jag kan göra det. Jag satte mig själv i lägen för att vinna förra årets två sista majors. Det var lite till jag hade behövt göra. Nu slog jag bort några slag här och där.

– Jag tycker att jag lyft mig mycket de senaste 12-14 månaderna, men mest av allt har jag visat att jag kan spela på den här nivån igen. Jag har jobbat mig tillbaka till att vara en av de spelare som kan vinna tävlingar.

– Jag behöver inte vinna här (Augusta) igen, men jag vill verkligen göra det.

Woods går ut 17.04 på torsdag, i samma boll som kinesen Li Haotong och spanjoren Jon Rahm.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons