Annons

Tidningen Re:public läggs ned

Kultur • Publicerad 7 november 2019
Fotografen Alexander Mahmoud var bildredaktör på Tidningen Re:public och stod för ett av tidningens mest uppmärksammade reportage. Arkivbild.
Fotografen Alexander Mahmoud var bildredaktör på Tidningen Re:public och stod för ett av tidningens mest uppmärksammade reportage. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

Efter 15 år räckte de mestadels ideella krafterna inte längre. Re:public meddelar på sin Facebook-sida att tidningen läggs ned:

"Går det att göra en tidning som sätter dokumentärt berättande i text och bild före krönikor och tyckande, som sätter kvalitet, noggrannhet och omsorg före vinstintressen eller ens löner? Ja det gör det – i 15 år",

Annons

Därmed försvinner en plattform för journalistik, där bland annat Alexander Mahmouds uppmärksammade reportage "Hem till byn" publicerades och som senare nominerades till Stora journalistprisets kategori årets berättare.

En del av de bästa reportagen kommer att finnas kvar på tidningens sajt, som en minneslund.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons