Annons

Tesla rusade på Wall Street

Börserna i New York inledde veckan uppåt. Teknikaktier ledde uppgången och Tesla gasade iväg nästan 20 procent. Positiva signaler från industrin bidrog också till att Wall Street kunde hämta in en del av den nedgång som oron för Coronaviruset orsakade i förra veckan.
Börs • Publicerad 3 februari 2020
Börserna steg i New York. Arkivbild
Börserna steg i New York. ArkivbildFoto: Mark Lennihan/AP/TT

Inköpschefsindex från ISM visade en oväntad uppgång av aktiviteten inom tillverkningsindustrin i januari, efter nedgång fem månader i rad.

Teknikaktier ledde uppgången och Googles moderbolag Alphabet steg med 3,2 procent inför sin kvartalsrapport som släpptes efter stängning. Mjukvarujätten Microsoft steg 2,4 procent.

Annons

Tesla tokrusade med 19,9 procent sedan japanska Panasonic redovisat sin första kvartalsvinst i batterisamarbetet med elbilstillverkaren. Analytiker spår också fortsatt uppgång. Sedan årsskiftet har aktien stigit runt 80 procent.

En annan vinnare var läkemedelsbolaget Gilead Sciences som steg med 5,0 procent efter nyheten om en av de ebolamediciner som är under utveckling ska testas på ett litet antal av dem som insjuknat av coronaviruset i Kina.

Energi var den enda större sektor som backade, till följd av sjunkande oljepriser. Till förlorarna hörde oljejätten Exxon vars aktie föll 2,7 procent sedan Goldman Sachs sänkt sin rekommendation till "sälj".

Streamingtjänsten Spotify steg med 3,2 procent inför sin rapport på onsdag.

Dow Jones industriindex ökade 0,5 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 1,3 procent och S&P 500 steg 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons