Annons

"Terminator" floppar på bio

"Terminator: Dark fate" har knappt gått upp på bio. Men filmen räknas redan ut, och den spås kosta de producerande bolagen över 100 miljoner dollar.
Film • Publicerad 4 november 2019
Linda Hamilton och de andra i "Terminator: Dark fate" lockar inte.
Linda Hamilton och de andra i "Terminator: Dark fate" lockar inte.Foto: Kerry Brown/Paramount/AP/TT

Kanske skulle han inte ha kommit tillbaka till "Terminator"-filmerna, Arnold Schwarzenegger.

Den senaste filmen i serien, "Terminator: Dark fate" beskrivs bara dagar efter USA-premiären som en flopp. Under sin första helg i USA drog filmen preliminärt in 29 miljoner dollar, i sammanhanget närmast en spottstyver, rapporterar Variety. Bolagen bakom filmen hade hoppats på en bra bit över 40 miljoner dollar för helgen.

Annons

Med marknadsföringskostnader hamnar prislappen för "Terminator: Dark fate" på omkring 285 miljoner dollar och om filmen fortsätter på det spår den ser ut att ta kommer den att kosta de tre bolagen bakom filmen mellan 100 och 130 miljoner dollar.

I USA lyckades filmen ta sig upp på första plats på biolistan, men i stora delar av världen fick den under premiärveckan se sig besegrad av "Joker". Det inkluderar Sverige, där "Terminator: Dark fate" fick premiär en vecka före USA.

För Paramount och Skydance, som producerat filmen tillsammans med Disney, är floppen extra hård. Det är andra ekonomiska smällen på kort tid för bolagen, efter Will Smith-filmen “Gemini man” som kom i oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons