Annons

Tårgasgranater fortsätter skörda offer i Irak

Irak • Publicerad 14 november 2019
En demonstrant försöker undkomma tårgas under protester i Bagdad på onsdagen.
En demonstrant försöker undkomma tårgas under protester i Bagdad på onsdagen.Foto: Khalid Mohammed/AP/TT

Fyra demonstranter har dödats av tårgasgranater under protester i Iraks huvudstad Bagdad under torsdagen, uppger sjukvårdspersonal.

Landets säkerhetsstyrkor har fått skarp kritik för sitt användande av nya typer av tårgasgranater under de pågående protesterna. Enligt människorättsorganisationer rör det sig om behållare som är byggda som militära granater och som är upp till tio gånger tyngre än vanliga tårgasgranater.

Annons

FN hade, före torsdagens dödsfall, dokumenterat 16 fall där demonstranter dödats efter att de träffats av tårgasgranater.

Totalt har minst 330 människor dödats i samband med de protester som skakat landet sedan den 1 oktober. Demonstranterna kräver bland annat ett stopp för den utbredda korruptionen och att det tas krafttag för att få ner arbetslösheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons