Annons

Svåra sammandrabbningar i Hongkong

Hongkong • Publicerad 12 november 2019
Demonstranter förbereder bensinbomber i samband med tisdagens protester.
Demonstranter förbereder bensinbomber i samband med tisdagens protester.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Hongkongs kollektivtrafik drabbades av stora störningar i samband med nya protester, rapporterar tidningen South China Morning Post.

Flera tågstationer vandaliserades och tvingades stänga under kvällen lokal tid. Bilder på tidningens hemsida visar även hur ett tåg sätts i brand.

Annons

Intensiva sammandrabbningar mellan demonstranter och kravallpolis har också ägt rum på campusområdet vid Kinesiska universitetet.

Konfliktnivån mellan polisen och demonstranter har ökat ytterligare de senaste dagarna efter att en demonstrant skjutits med skarpa skott. För demonstranterna är händelsen ytterligare ett bevis på polisens hänsynslöshet och övervåld.

Hongkongs högste ledare Carrie Lam sade i ett tv-tal i måndags att "upptrappat våld" inte gör politikerna mer benägna att lyssna på demonstranternas krav. Inledningsvis var syftet med protesterna att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar, men nu ställer demonstranterna även krav på ökad demokrati och oberoende från Fastlandskina.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons