Annons

En död efter tågkollision i Piteå

Olyckor • Publicerad 1 november 2019
En person omkom när ett tåg och en lastbil kolliderade inne på ett fabriksområde i Piteå på fredagsmorgonen. Arkivbild.
En person omkom när ett tåg och en lastbil kolliderade inne på ett fabriksområde i Piteå på fredagsmorgonen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 60-årsåldern har omkommit i samband med en kollision mellan en lastbil och ett tåg inne på ett fabriksområde i Piteå. Ytterligare en person har förts till sjukhus med okända skador.

Olyckan skedde vid halv sju på fredagsmorgonen. Polis och ambulans larmades till platsen och en kranbil från räddningstjänsten kallades in för att lyfta bort tågvagnen.

Annons

En förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott har inletts, meddelar polisen.

– Vi är där och dokumenterar platsen. Vi håller just nu förhör med dem som kan bidra till utredningen, men den är i ett tidigt skede. Mer kan jag inte säga, berättar Kristina Lantto vid polisen i Norrbotten.

Det olycksdrabbade tåget kör material till och från fabriken och övergångar finns på flera ställen inne på området, enligt räddningstjänsten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons