Annons

Swedbank-avslöjande kan ge journalistpris

Avslöjandet om den misstänkta penningtvätten genom Swedbank i Baltikum kan belönas med Stora journalistpriset. Reportagen, som gjordes av SVT:s Uppdrag granskning, hör till de nominerade i kategorin årets avslöjande.
Journalistik • Publicerad 5 november 2019
Swedbanks huvudkontor. SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt genom Swedbank i Baltikum kan ge journalistpris. Arkivbild.
Swedbanks huvudkontor. SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt genom Swedbank i Baltikum kan ge journalistpris. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En av reportrarna, Axel Gordh Humlesjö, är samtidigt nominerad för programmet om FN:s mörkläggning av omständigheterna kring morden på världsorganisationens utsända experter i Kongo-Kinshasa, svenska Zaida Catalán och amerikanen Michael Sharp. Det programmet har redan vunnit en internationell Emmy i USA.

Den tredje nomineringen i kategorin går till Sydsvenskan för avslöjandet att en hel syskonskara i Skåne hölls borta från skolan och isolerades från det övriga samhället.

Priset delas ut den 21 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons