Annons

SvFF svarar på kritiken: ”Lätt att vara efterklok”

Svenska fotbollförbundet har kritiserats för att inte ställa Östersunds FK till svars för den ekonomiska brottslighet som gynnat klubben.
Men förbundet står fast vid att de gjort tillräckligt.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand står fast vid att man gjort tillräckligt i skandalen om Östersunds FK och Daniel Kindberg. Arkivbild.
Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand står fast vid att man gjort tillräckligt i skandalen om Östersunds FK och Daniel Kindberg. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är lätt med facit på hand att vara efterklok, men går vi tillbaka i tiden är det här inget som någon sagt något om, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i SvFF.

Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet som gett fotbollsklubben Östersunds FK stora ekonomiska muskler.

Annons

Medan Kindberg dömts slipper den allsvenska klubben däremot bestraffning. Svenska fotbollförbundet hänvisar till att det hade gått för lång tid sedan förseelserna inträffade.

Vill inte spekulera

Förbundet har tagit fram ett förslag på att preskriptionstiden för liknade förseelser ska förlängas till sex månader jämfört med två månader i dag.

– Naturligtvis är det här väldigt allvarligt. Vi respekterar rättsprocessen och utifrån den ska vi se över regelverket nu, säger Sjöstrand.

TT: Kommer ÖFK att få någon konsekvens från förbundet?

– Det vill jag inte spekulera i.

"Allvarligt"

TT: Finns det risk att fotbollen smutsas ned av en sådan här skandal?

– Naturligtvis är det inte bra. Vi behöver säkerställa och minimera riskerna för att det här händer. Men jag är övertygad om att fotbollen är så stor i sig att vi kommer att klara av att hantera en sådan här sak.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons