Annons

Sveriges största skogsägarförening bildad

Ekonomi • Publicerad 7 februari 2020
Norra skogsägarna och Norrskog har beslutat att gå samman till den nya ekonomiska föreningen Norra skog som blir Sveriges största skogsägarförening. Arkivbild.
Norra skogsägarna och Norrskog har beslutat att gå samman till den nya ekonomiska föreningen Norra skog som blir Sveriges största skogsägarförening. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under fredagen beslutade två extrastämmor i Norra skogsägarna och Norrskog att gå samman till den nya ekonomiska föreningen Norra skog. Därmed har cirka 28 000 skogsägare slagit sig samman och Sveriges till ytan största skogsägarförening har bildats med en areal som täcker mer än halva Sveriges yta och en omsättning på omkring fyra miljarder kronor, enligt Norra skogsägarnas webbsida.

"Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildande och nu när vi – 28 000 enskilda skogsföretagare – valt att stå tillsammans blir det svårt att runda oss", säger Torgny Hardselius, den nyvalde ordföranden för Norra skog, enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons