Annons

Svenskt tapp i Kalifornien

Linnea Ström lyckades inte följa upp sin fina förstarunda på Ana Inspiration.
22-åringens fyra över par på andra rundan innebar ett rejält tapp i placeringarna i årets första majortävling.
Ännu sämre gick det för den regerande mästaren, Pernilla Lindberg, som har spelat klart i tävlingen.
Golf • Publicerad 6 april 2019
Linnea Ström gick andrarundan i majortävlingen Ana Inspirational på fem över par.
Linnea Ström gick andrarundan i majortävlingen Ana Inspirational på fem över par.Foto: Chris Carlson/AP/TT

Linnea Ström var det stora utropstecknet på första tävlingsdagen av Ana Inspiration. Med tre under par och en delad andraplats inför fortsättningen såg det mycket lovande ut.

– Jag ska försöka att inte tänka så mycket på resultatet, gå ut och vara så bra som jag kan, sade hon till TT efter premiärsuccén i Kalifornien, USA.

Annons

Den delade andraplatsen hon hade då är dock ett minne blott nu.

Många missar

Om det var tankarna på den fina förstarundan som tog över ska låtas vara osagt – men andrarundan blev inte i närheten lika glädjegivande för den 22-åriga svenskan.

En bogey på tredje hålet (hål tolv då hon gick ut på tian) följdes av en dubbelbogey kort därefter. Tre birdies, varav en på det sista hålet, räddade totalscoren något, men i slutändan blev missarna för många.

Ström slutade på fyra över par för dagen, +1 totalt, och dalar därmed i resultatlistan. Hon återfinns först på plats 28, nio slag efter ledaren Kim In-Kyung från Sydkorea.

I stället är Anna Nordqvist bästa svenska efter två dagar. Nordqvist ligger efter två jämna rundor på par, vilket ger en 19:e plats. Även Madelene Sagström får spela i helgen, svenskans 75-rond tog henne till tre över par och 48:e plats.

Lindberg utslagen

Någon klarad cut blev det däremot inte för Pernilla Lindberg eller Frida Kinhult.

Lindberg, som efter fjolårssegern i tävlingen inte har lyckats nå någon topplacering på LPGA-touren, hade en mycket dålig dag på banan och behövde 78 slag för att ta sig runt de 18 hålen. Med sammanlagt sju slag över par var Lindberg två slag från att få spela även helgens avslutande rundor.

För amatörspelaren Kinhult blev fredagen något ljusare än torsdagen, men 73 slag, ett över par, räckte inte för vidare spel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons