Annons

Svensken kan avstå VC-lopp: Inte där att göra

Oskar Svensson tävlade i Ruka utan att vara helt återställd den knäskada han ådrog sig i Gällivare.
Landslagsåkaren lär inte vara med i den svenska truppen till världscuptävlingarna i Norge nästa helg.
Skidor • Publicerad 1 december 2019
Oskar Svensson dras fortfarande med en knäskada från Sverigepremiären i Gällivare. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oskar Svensson stod för herrlandslagets bästa individuella placering i världscuppremiären i Finland, en sjätteplats i fredagens klassiska sprint. Men han var långt efter i minitourens totalställning (58:a) och lär inte finnas med när landslagstruppen för helgens tävlingar i Lillehammer (skiathlon och stafett) presenteras i morgon, måndag, klockan 13.

– Grundplanen var att åka där, men med den formen jag hade i helgen (i Ruka) har jag inte på Lillehammer-banorna att göra, säger han.

Annons

Något som påverkat Svensson form är att han drabbades av en kraftig blödning i höger knä på 15 kilometer klassiskt i Sverigepremiären i Gällivare för drygt en vecka sedan.

24-åringen är ännu inte kvitt skadekänningarna.

– Jag tror inte det ska vara några problem. Det är bara att få några vilodagar och sedan träna lite igen. Då tror jag att det ska kunna bli riktigt bra, säger Svensson.

Under veckan ska han få knäet undersökt på nytt och hoppas i stället vara tillbaka i världscupen igen i Schweiz, 14–15 december, då sprint och 15 kilometer i fri stil står på tävlingsschemat.

– Jag ska komma hem, börja om med träningen och komma förbered till Davos-sprintarna.

Oskar Svensson tror ändå att herrlaget kan lyckas bra i Norge.

– Vi har visat att vi har en annan grund i år, det tycker jag verkligen. Då tror jag att pallplatserna kommer, vilken helg som helst.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons