Annons

Svensk startup köps av speljätte

Ekonomi • Publicerad 12 november 2019
Epic Games, som ligger bakom succén "Fortnite", har köpt upp ett svenskt 3D-skanningsbolag. Pressbild.
Epic Games, som ligger bakom succén "Fortnite", har köpt upp ett svenskt 3D-skanningsbolag. Pressbild.Foto: Epic Games/TT

Spelföretaget Epic Games har köpt upp svenska Quixel för en okänd summa pengar, rapporterar Ny Teknik.

Quixel grundades 2011 och sysslar med 3D-skanning av föremål och natur. Bolaget har tidigare samarbetat med Epic Games men förvärvas nu alltså helt av företaget bakom bland annat spelsuccén "Fortnite".

Annons

"Vårt mål på Quixel har alltid varit att göra världen mer tillgänglig till alla genom ultrahögupplösta inskanningar. Som en del av Epic Games har vi nu möjlighet att accelerera den visionen genom att fylla på Megascans bibliotek, skynda på utvecklingen av Bridge och Mixer och förbättra integrationen med alla stora 3D-program", säger Quixels vd och grundare Teddy Bergsman i ett uttalande.

Tanken med köpet är, enligt Epic Games vd Tim Sweeney, att göra Quixels 3D-teknik och bibliotek av inskannade föremål och platser tillgängliga gratis för alla som använder Epic Games spelmotor Unreal Engine.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons