Annons

Seger i Nations Cup: "Saknar motstycke"

Ryttarna Angelie von Essen och Peder Fredricson banade väg för svensk seger i Nations Cup. Hopplagets tredje raka på kort tid och första gången på Hickstead.
Ridsport • Publicerad 26 juli 2019
Angelie von Essen stod för fin hoppning i Hickstead när Sverige vann i Nations Cup. Arkivbild.
Angelie von Essen stod för fin hoppning i Hickstead när Sverige vann i Nations Cup. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Det blev seger i Falsterbo i juli, därefter ny seger i Aachen en vecka senare – den första på 90 år i den tyska tävlingen.

På Hickstead i Storbritannien kom den tredje segern på kort tid i Nations Cup för det svenska hopplaget.

Annons

Det var dessutom Sveriges första seger på Hickstead.

– Ryttarna har skrivit historia i dag. Det är en otroligt stark insats av dem, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona efter segern.

"Krävs så lite"

Angelie von Essen och Peder Fredricson banade väg för segern med dubbelnollor. Fredrik Jönsson var även han felfri i den första rundan vilket innebar noll fel inför den andra omgången.

Där blev det dock viss dramatik när Jönsson och hans Cold Play inledde med att riva på det tredje hindret. Men Fredrik Jönsson behövde inte gräma sig över det – som tredje hoppare säkrade Peder Fredricson en svensk seger i den andra omgången.

– Vi gjorde en fantastisk första runda. Men det kändes absolut inte säkert hela vägen, det krävs så lite för att det ska gå rätt eller fel, säger Ankarcrona.

TT: Ni är inne i en rejäl formtopp just nu. Vad är det som ligger bakom?

– Hårt arbete så klart. Men också att vi som lag är starkare än de andra nationerna just nu. Vi har de bästa ryttarna i världen och de brinner så mycket för det.

Lugnt för Bengtsson

För den rutinerade ryttaren Rolf-Göran Bengtsson blev det en lugn kväll. Bengtsson, som var siste ryttare, och hans Oak Grove's Carlyle stod tack vare lagkamraternas fina ridning över den första omgången och behövde heller inte starta den andra omgången förrän segern var säkrad.

Trots det valde Bengtsson att lufta hästen genom att hoppa ett par språng – men fullföljde inte banan.

Nästa deltävling rids i Dublin den 7 till 11 augusti.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons