Annons

Svartbjörn tog in på hotell i USA

USA • Publicerad 12 juli 2019
En hotellanställd i New Hampshire i USA fick en överraskning när han skulle ta ett foto på soluppgången från hotellets veranda.
En hotellanställd i New Hampshire i USA fick en överraskning när han skulle ta ett foto på soluppgången från hotellets veranda.Foto: Sam Geesaman/AP/TT

Björnar behöver också semester. Åtminstone en svartbjörn i New Hampshire, USA, som bestämde sig för att tillbringa en tidig sommarmorgon med att njuta av soluppgången från en hotellveranda.

På en bild tagen av en av hotellets anställda ses den stora björnen stå på bakbenen lutad över balkongräcket på Omni Mount Washington resort. Hotellet ligger i den bergiga regionen White Mountains, en del av bergskedjan Appalacherna som sträcker sig från Kanada och ner i USA.

Annons

Efter att hotellpersonal fört oväsen för att skrämma bort björnen lunkade den vidare, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Att björnar letar sig in i bostäder, i lägenhetskomplex och på campingplatser är relativt vanligt i New Hampshire. Sedan 2014 har antalet incidenter mellan björnar och människor, liksom antalet björnskjutningar, stigit kraftigt. Det tros bero på brist på mat i björnarnas naturliga miljö.

Svartbjörnen lever i Nordamerika och är allätare. Den livnär sig framför allt på växter och insekter, men även på kadaver, mindre däggdjur, fåglar och ödlor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons