Annons

Svårare för yngre att hyra Airbnb i Kanada

Kanada • Publicerad 6 februari 2020
Airbnb i Kanada låter inte alla personer under 25 hyra hela hus eller lägenheter. Arkivbild.
Airbnb i Kanada låter inte alla personer under 25 hyra hela hus eller lägenheter. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Personer under 25 år får inte längre hyra hela bostäder via sajten Airbnb i Kanada, åtminstone inte om de redan bor i den ort de vill hyra en bostad i.

Företaget tar steget efter att tre personer i lördags skjutits till döds i en lägenhet som hyrts via sajten i centrala Toronto. Målet är att få stopp på otillåtna fester som hålls i hem hyrda via Airbnb.

Annons

De under 25 år får fortsatt hyra rum i hus eller lägenheter via sajten.

– Vi vet att 99,9 procent av alla som använder Airbnb är skötsamma, säger Chris Lehane, vice vd på Airbnb, på en presskonferens där han konstaterar att antalet inrapporterade skadeanmälningar stiger när gästerna är under 25 år.

Om försöket att åldersbegränsa uthyrningarna minskar vålds- och skadeanmälningarna kan det utvidgas till andra länder. Airbnb ska även införa en dygnetruntjour för grannar som misstänker otillåtna fester i uthyrda bostäder.

I januari dog en 18-årig man i ett hus hyrt via sajten och i oktober förra året öppnade en gärningsman eld vid en fest i ett Airbnb-boende i Kalifornien. Fyra män och en kvinna dödades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons