Annons

Svahn: "Då hoppas jag få Lugnet att koka"

Linn Svahn – det stora svenska hoppet – beskriver hur hon kommer att vinna sprintfinalen i Svenska Skidspelen i dag:
Skidor • Publicerad 8 februari 2020
Linn Svahn siktar högt i Svenska skidspelen i Falun.
Linn Svahn siktar högt i Svenska skidspelen i Falun.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är med en härlig utstrålning som Linn Svahn tacklar rollen som det stora svenskhoppet i Falun. Trots att det bara var knappt två månader sedan hon vann sin första världscuptävling. Därefter blev det ytterligare en individuell vinst och två stafettsegrar i världscupen

– Nu kommer jag hit med en annan inställning jämfört med fjolårets tävling i Falun, då jag körde i den nationella gruppen. Nu vet jag mer vad jag kan förvänta mig. Jag är trygg i det jag har att köra med i kroppen och hoppas få ut det i morgon (lördag), säger hon.

Igenkänd på stan

Annons

Linn Svahn tillhör den kategori skidåkare som gillar att plötsligt ha blivit en svensk skidprofil. Det lyser om henne när hon svarar på frågan om folk känner igen henne på stan:

– Jo, folk känner igen mig. Det har hänt att jag hört folk säga när jag går förbi: ”Där går Linn Svahn!”. Då har jag vänt mig om och svarat "jajamän, det var det”. Nä, jag skojar bara. Det har jag inte gjort, säger Linn Svahn, som skrattar hjärtligt innan hon förklarar att det känns roligt att ha blivit en idrottsprofil.

– Visst har det blivit mer sådant i vinter. Det är inte jobbigt. Det är kul att man gjort bra saker som folk lägger märke till. Sedan är jag fortfarande gamla vanliga Linn Svahn med fötterna på jorden.

"En balansgång"

I Falun kan Linn Svahn växla upp kändisskapet om hon klarar favorittrycket i sprinttävlingen. Hon är mycket förväntansfull:

– Min form är bra. Jag trivs väldigt bra i den form som jag befinner mig i just nu. Som det känns den senaste veckan har jag mycket att köra med. Man måste bara ta rätt beslut vid rätt tillfälle. Det gäller att vara tuff i sina beslut eller ibland vara återhållsam. Det är en balansgång.

Sprintkvalet inleds klockan 11.45 och finalerna körs från 14.15.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons