Annons

Springsteen tackade för stödet och vill tillbaka

Den svenska ridsportpubliken har fått en ny favorit.
Jessica Springsteen, 27, tackade efter GP-segern för stödet – och sade att hon vill komma tillbaka.
Ridsport • Publicerad 1 december 2019
Stekheta Jessica Springsteen vann GP-hoppningen i Friends arena – och tackade publiken för stödet.
Stekheta Jessica Springsteen vann GP-hoppningen i Friends arena – och tackade publiken för stödet.Foto: Christine Olsson/TT

Springsteen är stadigt på väg uppåt och utmanar nu på allvar starka ryttare och ekipage i världseliten. GP-titeln i Friends gav ett vackert tillskott på närmare 300 000 kronor – men mest av allt vann hon än mer respekt från konkurrenterna och uppskattning från en publik som lärt känna henne ordentligt.

Besöket i hästshowen var hennes tredje på svensk mark bara i år. Hon tävlade också på Stockholms stadion i Global Champions Tour och hoppade i Falsterbo i somras.

Vinnare på snabbt sto

Annons

Inte nog med att hon vann den sportsligt viktigaste klassen på söndagskvällen. Hon vann även meetingpriset som showens totalt framgångsrikaste ryttare. En stor anledning till det stavas Volage du Val Henry, det tioåriga stoet som inte bara var felfri utan också snabbast i omhoppningen.

Det var rätt mycket Born to run över ekipaget – och publiken var med på noterna. Alla gillar en vinnare, alla gillar en som verkligen försöker vinna.

– Hon är så snabb och så tävlingsinriktad. Det var bara att låta henne försöka och hon var med mig i varje steg.

– Och det fungerade.

Därefter tackade Springsteen för stödet från läktarna.

– Den här publiken är så kunnig och atmosfären i den här arenan ger dig extra motivation. Det är verkligen en speciell show. Men jag skulle vilja säga att varje tävling i Sverige, jag red också GCT i Stockholm och i Falsterbo, har en härlig atmosfär och det är så roligt, säger Jessica Springsteen.

Hennes koppling till Sverige går djupare än den rent känslomässiga. En av hennes unghästar – Hungry Heart – köpte hon av Peder Fredricson. Hennes hästskötare är dessutom svenska.

Tung svensk dag

De svenska landslagsstjärnorna fick ägna omhoppningen åt att följa Springsteens färd mot segern.

Peder Fredricson, senaste hemmaryttare att vinna GP-hoppningen, rev bort sig i grundomgången. Henrik von Eckermann har försökt vinna flera gånger. Han får snällt göra det igen.

Illa gick det även för landslagskompisarna Evelina Tovek, Fredrik Jönsson, Stephanie Holmén och Malin Baryard Johnsson, som samtliga missade omhoppningen.

Annons

Fler tunga förhandsfavoriter gjorde dem sällskap ut ur tävlingen. Britten Ben Maher var ett av de främsta internationella affischnamnen inför helgen. Men världsfyrans tidiga rivning förstörde möjligheten att utmana om GP-titeln.

Detsamma gällde för irländaren Darragh Kenny.

På väg tillbaka

I stället klev några tidigare svenska mästerskapsryttare fram och visade att de starkt är på väg tillbaka. Trion Alexander Zetterman, Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson Zanotelli har samtliga varit med i de stora sammanhangen förr, med meriter från VM, EM och världscupen.

Men i en sport där framgång i mångt och mycket handlar om vem sadeln sitter på har de fått börja om, på olika sätt fått ta sig tillbaka – och att de redan nu utmanar på nytt gavs det besked om i Friends arena.

Trion var svenskarna som var med och gjorde upp om titeln och prispengarna.

Peter Lundströms banbygge ställde höga krav – som sig bör med en total prispott på 860 400 kronor – och när det hela skulle avgöras tog det stopp. Zetterman rev två gånger, Lindelöw gav järnet, kom för snävt och demolerade det näst sista hindret. Augustsson Zanotelli, sist ut av de tio i omhoppningen, fick tidigt en rivning.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons