Annons
Nyheter

Svag dämpning av antalet virusdöda i Italien

Italien • Publicerad 1 april 2020
En man sprejar desinfektionsmedel på ett ödsligt Piazza del Duomo i Milano.
En man sprejar desinfektionsmedel på ett ödsligt Piazza del Duomo i Milano.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Antalet döda till följd av coronaviruset i Italien det senaste dygnet är 727 och därmed är den totala dödsiffran i det hårt drabbade landet 13 155, enligt statistik från civilförsvarsmyndigheten.

Det betyder att ökningen under onsdagen var avsevärt lägre än dagen innan och det är den lägsta ökningen sedan den 26 mars.

Annons

Smittan har upptäckts hos ytterligare drygt 4 700 människor, vilket innebär att över 110 000 har bekräftats vara smittade i Italien enligt den officiella statistik som förts sedan den 21 februari.

Italien är det land som hittills drabbats värst av coronavirusets framfart och omkring 30 procent av alla dödsfall har inträffat där. Det högsta antalet döda på ett dygn i Italien registrerades i fredags då 919 människor hade mist livet. I lördags var motsvarande siffra 889, i söndags 756, i måndags 812 och i tisdags 837.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons