Annons

Supportrar stormade planen i Bordeaux

Fotboll • Publicerad 3 december 2019
Frédéric Longuépée – ifrågasatt ordförande i Bordeaux. Arkivbild.
Frédéric Longuépée – ifrågasatt ordförande i Bordeaux. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Bordeaux krossade Nîmes med hela 6–0 i den franska Ligue 1-fotbollen, efter ett hattrick av den nigerianske anfallaren Josh Maja.

Men i fokus stod något helt annat.

Annons

Matchen bröts nämligen i nästan 30 minuter i den första halvleken sedan över 20 uppretade Bordeauxfans stormat planen. Enligt lokaltidningen Sud Ouest handlar det om en eskalerande konflikt mellan några av de största supportergrupperingarna och klubbens nya amerikanska majoritetsägare, med ordförande Frédéric Longuépée i spetsen. Till matchen mot Nîmes hade en supportergrupp förberett banderoller med krav på Longuépées avgång, men de stoppades från att ta fram dessa varpå de i stället klev in på planen. Det fick domaren att tillfälligt avbryta matchen – och målvakten Benoît Costil fick agera förhandlare.

Efter flera turer återvände planinvaderarna till läktarplats, och satte upp en av banderollerna som de fått tillbaka.

– Jag vill bekräfta för alla att jag inte kommer att avgå, det är inget som jag har övervägt, sade Longuépée efter matchen enligt Sud Oest.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons