Annons

Stort beslag av metamfetamin i Thailand

Thailand • Publicerad 14 november 2019
Thailändsk narkotikapolis har beslagtagit 176 kilo metamfetamin som låg gömt i metallrör i löpband som skulle skickas till Japan. Arkivbild.
Thailändsk narkotikapolis har beslagtagit 176 kilo metamfetamin som låg gömt i metallrör i löpband som skulle skickas till Japan. Arkivbild.Foto: Bullit Marquez/AP/TT

Thailändsk narkotikapolis har beslagtagit 176 kilo metamfetamin i huvudstaden Bangkok. Knarket låg gömt i metallrör i löpband som skulle skickas till Japan.

Polisbefälhavaren Yingyot Thepchamnong säger att kollegor i Australien i förra månaden tipsade om ett annat ärende där metamfetamin hittats gömt i träningsutrustning som kom från Thailand.

Annons

– Så vi följde upp i tron att det måste finnas andra fall, säger han.

Han säger att den första gömman som thailändsk polis hittade på Bangkoks flygplats innehöll 36 kilo metamfetamin. Försändelsen spårades till en lagerlokal där ytterligare 140 kilo av narkotikan hittades.

En person har gripits i härvan men polisen tror att fler är inblandade.

Metamfetamin som tillverkas i grannlandet Myanmar smugglas ofta vidare från flygplatser och hamnar i Thailand.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons