Annons

"Störst av allt" kan bli vinnare på Kristallen

Årets nomineringar till Kristallen är här. Dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" och Netflix-serien "Störst av allt" har båda chans att bli vinnare.
Tv • Publicerad 16 augusti 2019
David Sundin och Babben Larsson programleder Kristallengalan. Pressbild.
David Sundin och Babben Larsson programleder Kristallengalan. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid/SVT

"Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" är nominerad till årets dokumentärprogram. Den omtalade dokumentären har engagerat många och är SVT:s mest sedda program på nätet i år – i juni hade dokumentären setts av 2,5 miljoner tittare.

Årets Kristallen blir annars en kamp mellan tre tv-serier. Netflixs "Störst av allt", SVT:s "Systrar 1968" och Kanal 5:s "Det som göms i snö" kan alla stoltsera med tre nomineringar var. Bland annat är Hanna Ardéhn och Felix Sandman nominerade till årets kvinnliga respektive manliga skådespelare efter sina insatser i "Störst av allt".

Annons

I kategorin årets tv-personlighet är Mia Skäringer en av de nominerade efter sin medverkan i SVT:s "Kroppshets", ett program där Skäringer utforskar hur vi kan förändra vår syn på våra kroppar.

SVT:s "Dips", med Moa Lundqvist och Jesper Rönndahl i rollerna, har chans att bli årets humorprogram.

Årets Kristallen äger rum den 30 augusti. Galan direktsänds i SVT och leds av komikerna Babben Larsson och David Sundin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons