Annons

Stormen stoppar flera ligamöten i Europa

Stormen Ciara drar in över stora delar av Europa.
Extremvädret gör att flera fotbollsmatcher ställs in och skjuts upp på obestämd framtid.
Fotboll • Publicerad 9 februari 2020
Pep Guardiola, manager för Manchester City, får vänta med att ta sig an West Ham i Premier League. Arkivbild.
Pep Guardiola, manager för Manchester City, får vänta med att ta sig an West Ham i Premier League. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Redan på lördagen stod det klart att söndagens ligamöten i Nederländerna skjuts upp tills vädret lugnat ner sig. På söndagen meddelade Manchester City att hemmamötet med West Ham i Premier League, som skulle startat klockan 17.30 svensk tid, ställs in.

"På grund av extrema och eskalerande väderförhållanden och med hänsyn till supportrars och personals säkerhet har dagens Premier League-match mot West Ham skjutits upp", skriver Manchester City på Twitter.

Annons

Även i damernas Super League skjuts en match i Manchester i norra England upp. Manchester United skulle ha ställts mot Chelsea, med svenska landslagsförsvararna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, klockan 16.30.

"På grund av de extrema väderförhållandena som sveper in över Storbritannien, och ur säkerhetsaspekt för supportrar och personal, är det bekräftat att matchen ställs in", skriver Chelsea på sin webbplats.

Även tyska Bundesligamötet mellan Borussia Mönchengladbach och Köln ställs in.

Enligt SMHI väntas kraftiga stormbyar dra in även över södra Sverige under söndagen.

– Skåne, Öland och Gotland har tillkommit sedan gårdagen, nu när vi har fått nytt prognosmaterial. De risker som vi sett har nu blivit till klass 2-varningar för storm även där, säger Marie Staerk, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT.

När de inställda matcherna över fotbolls-Europa ska spelas i stället är i de flesta fallen oklart.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons