Annons

Stöd till Suu Kyi inför resa till FN-domstol

Myanmar • Publicerad 7 december 2019
Myanmars ledare Aung San Suu Kyi vid ett tal i november. Arkivbild.
Myanmars ledare Aung San Suu Kyi vid ett tal i november. Arkivbild.Foto: Aung Shine Oo/AP/TT

Tusentals människor demonstrerade i Myanmars (Burmas) huvudstad Naypyidaw på lördagen till stöd för regeringschefen Aung San Suu Kyi.

De visade sitt stöd inför hennes resa till Internationella domstolen (ICJ), där hon ska försvara Myanmar mot anklagelserna om folkmord på rohingyer. Framträdandet riskerar att försämra Nobelpristagarens redan befläckade internationella anseende.

Annons

I hemlandet är hon alltjämt hyllad, och beslutsamheten hos hennes anhängare har snarast ökat inför sessionen i FN-domstolen den 10–12 december.

– Vi är stolta över att hon åker till Haag för att värna nationens anseende, skrek den kände författaren Htin Lin Oo inför folkmassan.

740 000 rohingyer har flytt dödande, våldtäkter och förföljelser och begett sig till grannlandet Bangladesh. FN-utredare har kallat våldskampanjen för folkmord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons