Annons

Stina Nilsson tillbaka i skidtruppen

Stina Nilsson avstod världscuptävlingarna i Lillehammer, men till helgens tävlingar i Davos är skidstjärnan tillbaka.
Skidor • Publicerad 10 december 2019
Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nilsson planerade bort helgen i Lillehammer för att träna i stället. Maja Dahlqvist var inte heller med i Lillehammer, men finns med i truppen nu.

"Vi kommer till Davos med ett starkt sprintlag. Både Maja och Stina rapporterar uppåtgående form och Jonna Sundling visade god form då hon tog sig upp på pallen i Ruka", säger damtränaren Stefan Thomson i ett pressmeddelande.

Annons

Calle Halfvarsson fick förkylningssymptom efter premiärhelgen i Ruka och tävlade inte i Norge. Han är tillbaka i träning, men avstår även Davoshelgen.

Frida Karlsson blev också förkyld och avstod därför den senaste helgens tävlingar. I går meddelades det att hon stoppas helt från tävlingar efter en hälsokontroll. Hon måste dra ner på träning och tävling och blir borta under en tid framöver.

I Davos får även ett helt gäng med unga åkare chansen. Emma Ribom och Moa Lundgren kommer att köra både sprint och distanslopp. Detsamma gör Johan Häggström och A-landslagsdebutanten Linn Svahn.

"Både Emma och Moa har visat väldigt fin kapacitet under säsongsinledningen. Linn vann både 10 kilometer klassiskt och sprinten i Volkswagen cup i Idre i helgen och det blir intressant att hon nu får möta internationellt motstånd", säger Stefan Thomson.

Moa Olsson världscupdebuterar på internationell mark och Gustaf Berglund får chansen i ett distanslopp.

I Davos är det fristilssprint på lördag och 10 respektive 15 kilometer, också det i fristil, på söndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons