Annons

Stimstipendier till Ane Brun och Malin Bång

Musik • Publicerad 4 november 2019
Ane Brun är en av årets Stimstipendiater. Arkivbild.
Ane Brun är en av årets Stimstipendiater. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Ane Brun, Henrik Berggren, Malin Bång, Tomas Andersson Wij, Etta Zelmani och Sandro Cavazza är några av de 132 musikskapare som får Stims stipendier för 2019.

Rekordmånga, 2 216 personer, sökte årets stipendier som är på 25 000 kronor respektive 50 000 kronor. Nästan varannan stipendiat är en kvinna.

Annons

"Genom stipendierna bidrar Stim till återväxt och mångfald i svenskt musikliv. Tillsammans med våra medlemmar och kunder ger vi förutsättningar för ny musik att kunna skapas och för fler att kunna leva på sin musik – oavsett inom vilken genre man skriver", säger Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen i ett pressmeddelande.

Stim delar 2019 ut stipendier till ett totalt värde av 4,5 miljoner kronor.

Stim (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) delar ut stipendierna årligen sedan 1925 till "låtskrivare och kompositörer som håller en hög konstnärlig kvalité".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons