Annons

Stenson till Sverige – nobbar Fedex-slutspel

Henrik Stenson nobbar det penningstinna Fedex-slutspelet i USA och kommer hem till Göteborg för att spela Scandinavian Invitation om två veckor.
"Mitt beslut nu ger mig chansen att vara i Sverige för att träna och ladda batterierna inför den sista delen av säsongen", skriver Stenson på Instagram.
Golf • Publicerad 6 augusti 2019
Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.Foto: Matt York/AP/TT

Sveriges stora golfstjärna Henrik Stenson har inte vunnit en tävling sedan segern i Wyndham Championship i North Carolina för knappt två år sedan. 43-åringen har heller aldrig vunnit i någon av sina tidigare insatser i Sveriges Europatourtävling.

Men nu tar han tillfället i akt och ställer upp i Scandinavian Invitation, som spelas på banan Hills, en dryg mil söder om hemstaden Göteborg, 22–25 augusti. I fjol avstod Stenson den svenska stortävlingen då han försvarade PGA-tourtiteln i North Carolina vid samma tidpunkt.

Annons

"Jag spenderade min uppväxt i Göteborg och har spelat en hel del golf här som junior. Det känns bra att få komma hem och möta de svenska fansen, atmosfären lär bli fantastisk", säger Stenson i ett pressmeddelande.

Blixt spelar vidare

Stenson, svensk herrgolfs hittills ende majorvinnare (British Open 2016), väljer bort spel i veckans PGA-tourtävling Northern Trust som spelas i New Jersey, USA. Den första slutspelstävlingen i det penningstinna Fedex-slutspelet dit Stenson var kvalificerad som 85:a av 125 startande.

"Efter en hektisk vår och sommar stod valet mellan Fedex Cup och Scandinavian Invitation, och mitt beslut nu ger mig chansen att vara i Sverige för att träna och ladda batterierna inför den sista delen av säsongen", skriver Henrik Stenson på Instagram.

Landsmannen Jonas Blixt, på plats 122, spelar däremot vidare i USA. Blixt är därmed med i kampen om slutspelspelspotten på motsvarande drygt en halv miljard svenska kronor, varav vinnaren får motsvarande nära 144 miljoner kronor.

Osäkert kring Norén

Samtidigt är det oklart om Alex Norén, som missade att kvala in till Fedex-slutspelet på en 129:e plats i sammandraget, kommer att vara med i Göteborg. I samband med årets British Open i slutet av juli sade dock Norén följande till TT:

– Vi får se om jag kommer till Fedex-slutspelet, om jag kommer med där så spelar jag inte men annars spelar jag (Scandinavian Invitation).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons