Annons

Staffanstorp skeppar i väg sina nyanlända

Samhälle • Publicerad 11 april 2019
Staffanstorp anser att modulbostäder till flyktingar skulle skapa utanförskap i kommunen. Arkivbild.
Staffanstorp anser att modulbostäder till flyktingar skulle skapa utanförskap i kommunen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Staffanstorps kommun kritiseras av grannen Lunds kommun för att ett fyrtiotal av Staffanstorps nyanlända bor där. Totalt har den skånska kommunen placerat över 100 nyanlända i andra kommuner, rapporterar .

Staffanstorp uppger enligt tidningen att man från mars i år hade 108 personer – 41 vuxna och 67 barn – placerade i fem andra kommuner: Malmö, Lund, Trelleborg, Burlöv och Sjöbo.

Annons

Nu kräver kommunstyrelseordföranden i Lund att regeringen agerar eftersom man anser att Staffanstorp satt placeringar utanför sin kommungräns i system.

– Staffanstorp har gjort det här systematiskt under lång tid, säger Philip Sandberg (L) till tidningen,

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), förklarar placeringarna utanför kommungränsen med att man inte vill uppföra modulbostäder på hemmaplan, eftersom det skulle leda till utanförskap.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons