Annons

Stabsläget över i NU-sjukvården

Sjukvård • Publicerad 11 november 2019
I förra veckan gick NU-sjukvården i Västra Götaland upp i stabsläge på grund av ett IT-haveri. Nu har situationen normaliserats igen. Arkivbild.
I förra veckan gick NU-sjukvården i Västra Götaland upp i stabsläge på grund av ett IT-haveri. Nu har situationen normaliserats igen. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

NU-sjukvården har blåst av stabsläget som gällt sedan i förra veckan på grund av ett stort IT-haveri.

– Det är färre datorer som felanmäls, så nu har vi kunnat återgå till normalläge, säger Niklas Claesson, kommunikationschef i NU-sjukvården, till P4 Väst.

Annons

Fortfarande är det dock oklart varför tusentals datorer av samma typ har kraschat inom Västra Götalandsregionen de senaste månaderna. Bland annat har hundratals datorer på sjukhusen i Trollhättan och Uddevalla drabbats.

Problemen fortsatte under måndagen, men i betydligt mindre omfattning.

– Vi har kartlagt datorerna och vet var de allra känsligaste maskinerna finns, så att vi snabbt kan vara på dem om de kraschar, säger Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdirektör för NU-sjukvården, till Dagens Nyheter.

Bertil Ericson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons