Annons

Sprängmedel i lägenhet gav långt straff

Brott • Publicerad 12 februari 2020
En 39-årig man döms efter att bland annat ha förvarat fyra kilo sprängmedel i en lägenhet. Arkivbild.
En 39-årig man döms efter att bland annat ha förvarat fyra kilo sprängmedel i en lägenhet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vid ett tillslag mot en lägenhet i Östersund i augusti hittade polisen bland annat vapen, ammunition, narkotika och fyra kilo sprängmedel. Nu har en 39-årig man dömts till tre år och sex månaders fängelse för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och en rad andra åtalspunkter, skriver lokala medier.

Mannen har i förhör påstått att han hittat en väska med sprängmedlet i skogen och inte visste vad den innehöll, men det trodde inte tingsrätten i Östersund på.

Annons

I lägenheten hittades också 400 000 kronor i kontanter som 39-åringen påstod sig ha vunnit men även här var rätten kallsinnig och dömde mannen för penningtvättsbrott.

– Just pengar är en drivkraft i kriminalitet så det är jättebra att vi har lyckats komma åt pengarna och att tingsrätten har förverkat dom, säger kammaråklagare Frida Molander till SVT Jämtland.

En medåtalad 31-årig man frikändes av tingsrätten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons