Annons

Spårvagnsförare skadad av stenkastning

En man drabbades av ursinne och kastade stenar mot en spårvagn och dess förare i Göteborg. Föraren träffades av en sten över käken och fick också ta emot slag.
Brott • Publicerad 12 november 2019
En spårvagn och dess förare utsattes för stenkastning i Göteborg. Arkivbild.
En spårvagn och dess förare utsattes för stenkastning i Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Gärningsmannen jagas nu med polishund och helikopter.

Händelsen inträffade vid ändhållplatsen vid Opaltorget i stadsdelen Tynnered vid halvniotiden på tisdagskvällen. Enligt de första uppgifterna till polisen ska mannen ha blivit arg för att spårvagnen kört förbi en hållplats utan att stanna, och därför börjat kasta sten mot spårvagnen.

Annons

– Först krossades rutan till förarhytten och då tog sig föraren ut. Sedan fortsatte gärningsmannen att kasta sten mot spårvagnen och honom. En av stenarna träffade honom över käken. Han har också fått slag i ansiktet, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Hur illa skadad föraren blev är oklart.

– Han sågs över av ambulanspersonal. Om han fördes till sjukhus vet jag inte än. Han var väldigt chockad, säger Peter Adlersson.

Flera rutor på spårvagnen krossades.

Brotten kommer sannolikt att rubriceras som grov misshandel, grovt våld mot tjänsteman och skadegörelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons